bullet  Kotlovi
   a Kotlovi na čvrsto gorivo
      bul Čelični toplovodni kotao EKO-PEK 15, 23 A/B i 29kW
head
Centrometal
Čelični tolpovodni kotao EKO-PEK 15, 23 A/B i 29kW
Čelični toplovodni kotlovi EKO-PEK su predviđeni za loženje čvrstim gorivom, a namenjeni centralnom grejanju objekata te pripremi hrane kuvanjem i pečenjem.

Izrađuju se u dve veličine, nominalne toplotne snage 15, 23 i 29 kW. Dodatan efekat postižu u obliku toplote predate okolini preko gornje grijaće ploče.

Kotlovi EKO-PEK 23 dolaze u dve verzije sa ili bez cirkulacione pumpe dok se kotlovi EKO-PEK 15 i EKO-PEK 29 izrađuje bez cirkulacione pumpe. Dostupan je izbor između kotlova s levim ili desnim priključkom na dimnjak sa gornje strane.

Sam naziv “etažni” ne isključuje njihovo korišćenje za zagrevanje i više od jedne etaže, ako je potreba za toplotom u skladu s njihovom snagom. Mogu da se ugradjuju u zatvorene i otvorene sisteme centralnog grejanja.

Moderan dizajn i dimenzije koje se uklapaju u standardne dimenzije kuhinjskih elemenata čine njihovu ugradnju prihvatljivom u kuhinji ali i u nekom drugom delu kuće ili stana, gdje postoji priključak na dimnjak.
 
Izrađeni su u skladu sa standardom ISO 9001/2000.

Odgovarajuće dimenzionirano ložište i više prolaza za razmenu toplote osiguravaju visoki stepen iskorišćenja kotla a dodatno omogućuju kuvanje hrane na gornjoj grejnoj ploči i pečenje u pećnici.

Velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim čvrstim gorivom i jednostavno čišćenje i održavanje.

Mogućnost biranja zimskog ili letnjeg režima grejanja omogućuje kuvanje i pečenje tokom cele godine.

Prostrana pećnica omogućuje korišćenje standardnog posuđa.

Kotao EKO-PEK 23
Nominalna toplotna snaga na strani vode je 23 kW. Izrađuje se u dve varijante:
EKO-PEK A se izrađuje s ugrađenom cirkulacionom pumpom i slavinom za punjenje i pražnjenje, i
EKO-PEK B je bez toga, ali s kutijom za ogrev.

Kotlovi EKO-PEK 15 i EKO-PEK 29
Nominalna toplotna snaga na strani vode je 15 ili 29 kW. Nema ugrađenu cirkulacionu pumpu i slavinu za punjenje i pražnjenje. Ima mogućnost promene položaja rešetke na kojoj se loži pomoću ugrađenog mehanizma.EKO PEK
Centrometal EKO-PEK kotao
EKO PEK
Centrometal EKO-PEK kotao - tehničke karakteristike